Ana Sayfa Ürünler

Proje & Taahhüt




Sık Sorulanlar Kapasite Hesabı Ürün Karşılaştır Teknik Servis Kütüphane Referanslar Hakkımızda İletişim Duyurular İK Sanat Galerisi
 

                                  Kombi Arızaları ve Çözüm Yolları

    1. Kombiniz çalışıyor fakat arızaya geçiyorsa;
         a). Kombinizin besleme kablosundaki faz ve nötr yanlış bağlanmış olabilir. Fişli bağlantı ise fiş çekilip tersine çevrilip tekrar takılmalıdır. Sorunu elektrikçinize bildiriniz.
         b).Gaz gelmiyor olabilir. Doğalgaz sayacındaki ve kombinin girişindeki gaz vanalarının açık olduğunu kontrol ediniz.
        c). Gaz valfi arızalı olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
        d). Elektronik ateşlemeli kombilerde iyonizasyon çubuğu alevi görmüyor yada kopmuş olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.

  2. Kombiniz çalışıyor fakat petekler ısınmıyor ise;
      a) Üç yollu vana arızalı olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
      b).Tesisat dönüş borusu üzerindeki pislik tutucu tıkalı olabilir. Pislik tutucuyu temizleyiniz veya  sorunu servisinize  bildiriniz.
      c). Kombi kalorifer hattı vanaları kapalı olabilir. Vanaları kontrol edip, kapalı olanları açınız.
      d).,Pompa devri düşük olabilir,pompanın temizlenmesi gerekebilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
      e).Reglaj ayarı yapılması gerekebilir. Kombiye yakın olan peteklerin vanalarını kısınız.
      f). Peteklerde hava olabilir. Peteklerin havasını alınız veya sorunu servisinize  bildiriniz.

   3. Sıcak suyu açınca kombi çalışmıyor ise;
      a). Akış anahtarı çalışmıyor olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
      b). Diyafram delinmiş olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
     c). Sıcaksu emniyet termostatı atmış olabilir. Termostatı ayarlayınız veya sorunu servisinize  bildiriniz.
     d).Kireçlenmeden dolayı iç tamir takımları takılı kalmış olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.

  4. Kombiniz çalışınca  ses yapıyor ise;
       a). Kombiniz hermetik ise kombinizin fanı kirlenmiştir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
       b).Pompanızın kömür yatakları aşınmıştır. Sorunu servisinize  bildiriniz.
       c). Gaz valfi bobini arızalıdır. Sorunu servisinize  bildiriniz.

   5. Kombiniz  ayarladığınız sıcaklıkta durmuyor ise;
       a). Ayar düğmesi bozuk olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
       b). NTC arızalı olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.

   6. Kombiniz ısındıkça ses yapıyor ise;
         * Eşanjör kireç bağlamıştır,kimyasal temizleme gereklidir. Sorunu servisinize  bildiriniz.

   7. Kombiniz ısındıkça tesisattaki su basıncı artıyor ise;
         a). Genleşme tankındaki azot gazı basıncı yeterli değildir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
         b). Genleşme tankı membranı delinmiş olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.

   8. Kombiniz çalışıyor fakat çok kısa sürede ısısı yükseliyor hatta kaynıyor ise;
       a). Sirkülasyon pompası arızalı olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
       b). Tesisat filtresi tıkalı olabilir. Filtreyi temizleyiniz veya sorunu servisinize  bildiriniz.
       c). Eşanjör kireçlenme sonucu tıkanmış olabilir. Sorunu servisinize  bildiriniz.

   9. Kombiniz kısa sürede istenilen sıcaklığa ulaşıyor fakat alev boyu kısalmıyor ise;
       * Kombinizin gaz ayarları iyi yapılmamıştır. Modülasyonlu kombiler ayarlanan sıcaklığa yaklaştıkça alev boyunu küçültür, ayarlanan minimum aleve kadar düşer. Siz bunu görmelisiniz. Eğer böyle bir küçülme yoksa servisinizi çağırarak minimum ve maksimum gaz ayarlarınızı yaptırınız . Bu ayar en iyi digital manometre ile yapılabilir. 
 
   10. Sıcak suyu açınca kombiniz çalışıyor, petekler ısınıyor fakat sıcak su sürekli  veya ara sıra gelmiyor ise;
       * Üç yollu vana arızalıdır. Bazı kombilerde üç yollu vana yerine  motorlu vana kullanılmaktadır. Sorunu servisinize  bildiriniz.

  11. Kombi tesisatınızdaki basınç kendiliğinden yükseliyor ve emniyet ventilinden su atıyor ise;
        a). Plakalı eşanjör deliktir. Sorunu servisinize  bildiriniz.
        b). Su alma musluğu arızalıdır. Sorunu servisinize  bildiriniz.

  12. Kombi tesisatınızdaki su basıncı kendiliğinden düşüyor ise;
        a). Tesisatınızda kaçak vardır. Sorunu tesisatçınıza bildiriniz. 
        b). Genleşme tankı arızalıdır. Sorunu servisinize  bildiriniz.
 
Antibakteriyel Klima Parfümü
Her hakkı saklıdır, kopyalanamaz Copyright© 2000-2014®
Alperen Mühendislik Isıtma Soğutma Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. | Mahmutbey Cad. No:114 Şirinevler - İSTANBUL
Tel: +90 212 503 35 36 pbx - Fax :+90 212 503 18 77 | alperen@alperen.com.tr | klimaci@klimaci.com
www.klimaci.com | www.alperen.com.tr | www.klimaci.com.tr




canlı destek